Presentació


En el marc d’un context competitiu global, l’economia valenciana afronta reptes que impliquen posar en valor els seus recursos territorials a través del teixit empresarial, institucional i acadèmic. La futura creació de rendiments econòmics en un espai sostenible exigeix d’accions en el present. De com s’afronten els nous paradigmes dependrà l’herència de les pròximes generacions.

En aquest sentit, la implantació dels principis de l’economia circular i l’agenda del procés de digitalització d’empreses i organismes són dos processos que es desenvolupen en paral·lel i que demanden una aproximació holística. Sense la transició del model ‘produir, usar i tirar’ a un altre de ‘reduir, reutilitzar i reciclar’, no serà possible fer compatibles les expectatives de la societat en el seu conjunt, que exigeix un entorn més sostenible, amb les aspiracions de tots els actors de l’escenari econòmic, de les empreses als consumidors, passant per les institucions. I d’altra banda, l’agenda digital ha d’integrar de forma eficient i competitiva les TIC en les empreses valencianes aprofitant al màxim tot el potencial que ofereix el pas a la Indústria 4.0.


El VI Workshop d’Economia Valenciana analitzarà de forma prioritària aquestes temàtiques, i així mateix abordarà un debat global sobre el programa d’ajudes europees ‘Next Generation UE’, amb la participació dels àmbits empresarial, institucional i acadèmic. Professionals de les tres àrees posaran en comú idees, opinions, actuacions, etc. que conviden als assistents a la reflexió.

El Workshop està obert a la participació d’especialistes, acadèmics i persones del món empresarial que puguen contribuir al debat de la matèria, i en aquest sentit també es fa una crida de comunicacions per a que aquelles persones interessades puguen participar en el congrés exposant-les, així com publicant les en el llibre d’actes que s’editarà posteriorment.