Converses de maig 2018. Sumar per a governar-nos el territori

26/3/2018

Organització territorial

Quin és el futur de les Comarques Centrals Valencianes (CCV) i l’Àrea Metropolitana de València (AMV)? Volem parlar-ne en unes jornades de debat que permeten sentir especialistes en models i organització territorial, i també reflexionar i generar debat i propostes pràctiques que puguen servir per al futur al País Valencià. Per això, diverses entitats valencianes celebrarem el mes de maig les Converses de maig 2018. Sumar per a governar-nos el territori, unes jornades que tindran lloc entre Bellreguard i València i pretenen reflexionar sobre aquest tema.

L’objectiu de les Converses de maig és posar a l’abast de tècnics, polítics i públic en general, models, tècniques i polítiques adreçades al futur de dos territoris valencians: les CCV i l’AMV. Les jornades s’adrecen a l’administració valenciana i, als principals agents involucrats en qüestions territorials: administració municipal, mancomunitats, agents locals de caràcter social, mitjans de comunicació, partits polítics, sindicats, institucions de formació i culturals i personalitats amb capacitat de generar opinió.

Les Converses de Maig consistiran en quatre sessions de vesprada, dues a València i dues a Bellreguard, a les quals s’han convidat experts valencians i d’Andalucia, País Basc i Catalunya. Cada grup d’experts realitzarà una sessió de treball amb les persones inscrites en el curs (30 minuts per expert, màxim 40 persones). Posteriorment els experts participaran en una taula redona-debat obert al públic.

Les sessions del primer dia analitzaran models d’èxit en gestió del territori i, el segon dia, a propostes concretes d’actuació al territori en qüestió: les CCV o l’AMV. L’objectiu és posar a l’abast de tècnics, polítics i públic en general, models, tècniques i polítiques adreçades al futur de dos territoris valencians: les CCV i l’AMV.

Podeu fer la vostra inscripció a les jornades ací fins al dia 30 d’abril.

El programa és el següent:

Divendres 11 de maig. Ajuntament de Bellreguard

19h.         Presentació Converses de Maig. Conferència: Las redes de cooperación entre ciudades como instrumento de la gobernanza territorial: Elementos clave y buenas prácticas en Europa. Andreas Hildenbrand. Departamento de Urbanística y Ordenación del Territorio de la Escuela Técnica Superior de Arquitectura, Universitat de Sevilla.

20h.       Exposició de pintura: La generació dels 70.

20.30 h.   Concert Carles Dénia

Dimecres 16 de maig. Octubre Centre de Cultura Contemporània, València. Models d’èxit en gestió d’àrees metropolitanes. Coordina Josep Sorribes

 

Aula formació. Horari: 16.30 h a 19 h.

 • Aprendre dels altres, les Àrees Metropolitanes a EuropaLluís del Romero. Professor de Geografia de la Universitat de València.
 • L’experiència de l’Àrea Metropolitana de BarcelonaMariona Tomàs. Professora agregada de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona.
 • BM-30 i la Ria de BilbaoAnaSancho.  BM- 30.

Debat públic. Horari: 19.30 h a 21 h. Intervindran: Lluís del Romero, Mariona Tomàs i AnaSancho

Dijous 17 de maig. Ajuntament de Bellreguard. Models d’èxit de gestió territorial en regions intermèdies. Coordina Nèstor Novell

 

Aula formació. Horari: 16.30 h a 19 h.

 • Línies bàsiques d’una nova administració valenciana en el context dels canvis en altres països europeusAndrés Boix. Professor de Dret Administratiu. Universitat València.
 • L’experiència de les xarxes de ciutats a CatalunyaJoan Vicente Rufí. Geògraf. Professor Universitat de Girona.
 • La gestió del territori al País Basc. Ana Sancho BM-30.

Debat públic. Horari: 19.30 h a 21 h. Intervindran: Andrés Boix, Joan Vicente Rufí i Ana Sancho.

Dimecres 23 de maig. Octubre Centre de Cultura Contemporània, València. Què podem fer ara a l’AMV? Coordina Josep Sorribes

 

Aula formació. Horari: 16.30 h a 19 h.

 • El desenvolupament d’un PAT. Vicent Domènech.Conselleria d’Ordenació del Territori, Medi Ambient, Transport i Habitatge.
 • El canvi en el model productiu. La Marina de València. Ramon Marrades. Director Estratègic de la Marina de València.
 • L’AMV: Els costos del no govern metropolitàRafael Boix. Professor d’Economia. Universitat de València.

19 h. Paraules de Joan Ribó. Alcalde de la ciutat de València.

Debat públic. Horari: 19.30 h a 21 h. Intervindran: Vicent Domènech, Ramon Marrades i Rafael Boix.

Dijous 24 de maig. Ajuntament de Bellreguard. Tema: Què podem fer ara a les CCV? Coordina Nèstor Novell

 

Formació amb experts. Horari: 16.30 h a 19 h.

 • El desenvolupament d’un PAT de les CCV.Lluís Ferrando. Director General  de la Conselleria d’Ordenació del Territori, Medi Ambient, Transport i Habitatge.
 • Elcanvi de model productiu: Indústria i serveis a l’empresa de les CCV.Josep A. Ybarra. Professor d’Economia. Universitat d’Alacant.
 • La cultura com actiu econòmic i creador d’un imaginari col·lectiu a les CCVPau Rausell. Professor d’Economia. Universitat de València.

Debat públic. Horari: 19.30 h a 21 h. Intervindran: Lluís Ferrando, Josep A. Ybarra i Pau Rausell.

Vull subscriure'm i rebre les novetats de la Fundació Nexe en el meu correu