Demos

‘El model de creixement econòmic valencià’ de José Ramón Ruiz-Tamarit, Maria José Murgui Garcia, Antoni F. Cubel Montesinos, #Demos 14


El model de creixement econòmic és el principal instrument al nostre abast quan volem aproximar-nos, des d’una perspectiva macroeconòmica, a l’estudi de les llargues fases de desenvolupament observades en les economies reals. Aquesta ferramenta facilita l’explicació sintètica de complicats processos econòmics. Al document del Demos 14 es fa un estudi i anàlisi del model de creixement econòmic valencià, tot apuntant les principals problemàtiques en un estudi històric i aportant propostes de millora a partir de mecanismes alternatius i de diferents models de creixement econòmic. En totes aquestes qüestions i més aprofundirem en la presentació de la publicació.

José Ramón Ruiz Tamarit (Albuixech, 1963) és professor del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (1986) i Doctor en Economia (1992) per la Universitat de València. Màster en Economia (1995) per la Université Catholique de Louvain.

María José Murgui García (Casinos, 1968) és professora del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (1991) i Doctora en Economia (1999) amb Premi Extraordinari (2001) per la Universitat de València.

Antonio Francisco Cubel Montesinos (València, 1963) és professor del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València on imparteix docència en Història Econòmica. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (1986) i Doctor en Economia (1992) per la Universitat de València.

Títol: El model de creixement econòmic valencià

Fundació Nexe, setembre 2021 272 pàg.

Demos, 14

978-84-123055-2-4

Vull subscriure'm i rebre les novetats de la Fundació Nexe en el meu correu