La Fundació Nexe presenta del llibre ‘El repte de compartir el poder’, sobre els governs de coalició

15/5/2019

Lab de Democràcia i Participació

Democràcia

Política valenciana

Llibres

Cultura democràtica

El pròxim dimecres 29 de maig a Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo Blanc presenten l’última de les seues publicacions, El repte de compartir el poder, obra del politòleg català Josep Maria Reniu, especialista en les negociacions dels governs de coalició. El llibre serveix per a encetar una nova línia de publicacions de la Fundació Nexe, anomenada Praxis, que pretén fer aportacions teòriques que es puguen traduir a la pràctica en la nostra societat actual.

Una vegada passat el cicle d’eleccions generals, autonòmiques, locals i europees del 28A i del 26M la formació de governs en els respectius nivells esdevé la principal prioritat. Fins a l’actualitat no s’ha format cap govern de coalició a nivell estatal a Espanya, però això sembla que podria canviar d’ací a poc temps.

D’altra banda, en l’àmbit autonòmic i local comptem amb multitud d’experiències en la configuració dels seus respectius governs entre tot tipus de partits polítics, siguen d’àmbit nacional o d’àmbit autonòmic. L’experiència acumulada sens dubte és un actiu fonamental per ajudar a negociar aquest tipus de governs.

L’objectiu d’esta obra és aproximar-se a l’estudi de les característiques d’aquestes dinàmiques coalicionals multinivell per poder comprendre amb més detall els processos de negociació, acord i pacte entre partits polítics. Quins han de ser els primers passos en la formació de governs de coalició? És millor quedar-se dins o fora del govern? Cal pactar primer els càrrecs o les polítiques? Què toca a cada un dels socis? Quines són les alternatives al mestissatge? Quan cal abordar les negociacions?

Aquestes i altres preguntes son abordades en aquesta publicació i podrem comentar-les amb el seu autor en la presentació del pròxim dia 29 de maig. Hi participaran Josep Maria Reniu, autore del llibre, Reis Gallego, secretària de l’ACV Tirant lo Blanc, i Elies Seguí, director acadèmic de la Fundació Nexe. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores a la Terrassa de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

 presentació Praxis1

Vull subscriure'm i rebre les novetats de la Fundació Nexe en el meu correu