Presentació de Pensar el País Valencià III a la Plaça del Llibre de València

21/10/2019

Després de l’èxit d’assistència de públic a la presentació del Pensar País Valencià III el passat 3 d’octubre, ara presentem aquest volum coordinat per Antoni Martínez a la Plaça del Llibre de València. Aquesta presentació tindrà lloc el proper 30 d’octubre a les 19:00 a la Plaça del Llibre que estarà situada a la Plaça de l’Ajuntament de València. 

En l’obra hi participen 13 autors i autores diferents i està composta per 10 capítols i dividida en tres seccions, on, amb un caràcter divulgatiu, s’aborda la problemàtica de la nostra identitat valenciana des d’un punt de vist lingüístic, territorial i institucional. Tal com trobem a la sinopsi “Sabem que els valencians i valencianes –del Sénia al Segura– ho som des del segle XIV. Bé: i en el segle XXI, fins a quin punt podem afirmar que els valencians i valencianes encara ho som? I què vol dir, en tot cas, això de ser valencià en aquest temps nostre? El fet és que al llarg dels segles, determinats esdeveniments han anat erosionant aquesta identitat valenciana que es va configurar a l’edat mitjana.”

La presentació comptarà amb la presència Antoni Martínez i Bernat autor i coordinador del llibre, Vicenta Tasa, autora del capítol El fet provincial. Una qüestió jurídica i Amadeu Mezquida coautor del capítol El valencianisme i la veritable dualitat valenciana. Una mirada a llarg termini. 

Vull subscriure'm i rebre les novetats de la Fundació Nexe en el meu correu