Demos

‘Música popular i feminisme. Estratègia per al canvi’ de Reis Gallego, #Demos 13


Des de la segona onada del feminisme i l’aparició dels primers grups de punk dels 70 i 80, passant per la nova revolució musical que va suposar el moviment Riot grrrl en els 90, fins hui, ha transcorregut molt de temps, i diverses generacions de dones músiques, que creien viure en igualtat, s’han adonat que tant l’accés a l’escena musical com a qualsevol lloc en la indústria musical actual es dóna de manera asimètrica.
 La intersecció de la gestió cultural i el feminisme és, doncs, més necessària que mai, i això és el que proposem en aquest Demos, acompanyat d’una estratègia per a desenvolupar en els organismes públics encarregats de les polítiques musicals valencianes. L’objectiu és una escena musical valenciana feminitzada, inclusiva, diversa, respectuosa i equitativa; en resum: una escena musical valenciana feminista.

Reis Gallego Perales (Xàtiva, 1984) és diplomada en magisteri musical i llicenciada en psicopedagogia per la Universitat de Valencià. L’any 2019 obté el títol de màster en gènere i polítiques d’igualtat per aquesta mateixa universitat.

Títol: Música popular i feminisme. Estratègia per al canvi

Fundació Nexe, juliol 2020 156 pàg.

Demos, 13

978-84-120424-5-0

Vull subscriure'm i rebre les novetats de la Fundació Nexe en el meu correu