PRESENTEM LA PRAXIS 3 DE FUNDACIÓ NEXE

13/5/2021

Pràxis 3

Presentacions

Política municipal

Municipalisme

comunicació política

Lab de Democràcia i Participació

Política valenciana

Fundació Nexe

Llibres

La Fundació Nexe es complau de convidar-te a l’acte de presentació de la Praxis 3 La comunicació política municipal. Una guia per a partits, activistes i candidats, de l’autora Teresa Ciges Barberán.

La publicació que presentem ens exposa la rellevància de la comunicació política: doncs el que no es comunica no existeix. Per moltes hores que se li dedique a solucionar un problema o en dur a terme una iniciativa que millorarà la vida de les persones, si no es comunica, mai arribarà a la ciutadania. Els actors polítics (partits, representants, sindicats, moviments socials…) cada vegada en són més conscients i inverteixen recursos (humans i econòmics) en fer arribar les seues actuacions a la gent. La comunicació política, si bé, no és quelcom nou, ha estat present al llarg de la història. Tan sols ens cal rebobinar i donar una ullada a qualsevol himne, bandera, ban, cartell, discurs, escrit o acció política, per adonar-nos del paper important que ha jugat aquesta per seduir, satisfer, sumar adeptes, confrontar o posicionar-se – entre moltes altres accions- perquè emperadors, monarques, caps d’estat, ministeris, conselleris o alcaldies puguen assolir els seus objectius. Ara no, obstant, com ens explica l’autora a través d’aquesta publicació, la campanya electoral comença l’endemà de les eleccions, sigues la força que governarà o la que estarà a l’oposició. Cal comunicar la gestió, les iniciatives, les propostes, allò que s’està fent i es podria fer millor, posicionar-nos davant el nostre soci de govern, treballar el lideratge i també la marca de partit, implantar els marcs, que els missatges que ens interessen arriben als llocs claus…

En totes aquestes qüestions i més aprofundirem en la presentació de la publicació.

La presentació tindrà lloc el dimecres 19 de maig a les 19 h a través de YouTube de la Fundació Nexe, podeu accedir al directe clicant ací. A l’acte comptarem amb l’autora de la publicació i experta en comunicació política, Teresa Ciges Barberán; amb el politòleg i director de campanyes electorals a la ciutat de València, Amadeu Mezquida Ortega; i amb el coordinador del Lab de Democràcia i Participació de la Fundació Nexe, Oscar Barberà Aresté.

Vull subscriure'm i rebre les novetats de la Fundació Nexe en el meu correu